Chopin
G. Ph. Telemann (1681-1767) Concerto Polonoise en Sol
W. A. Mozart (1756-1791) Petita Serenata Nocturna
L. v. Beethoven (1770-1827) Allegretto (7a Simfonia)
F. Chopin (1810-1849) Concert per a piano núm. 2

G. Ph. Telemann quedà captivat de la música polonesa i del seu folklore durant les seves estades a Sorau i Cracòvia. Tal va ser el punt que en dedicà una part de la seva música posant ell mateix el títol de Concert Polonès.

Aquest és un dels dos punts de partida del programa del concert que us proposem. L'altre és el concert per a piano i orquestra. Autors com W. A. Mozart i L. v. Beethoven en varen ser dos dels grans impulsors fins a arribar a les mans d'un polonès, F. Chopin, anomenat el poeta del piano i on el lirisme i el virtuosisme agafen quotes realment meravelloses.

Els concerts de piano de Chopin a vegades han tingut la comparació amb els de Mozart i Beethoven, i és evident que a partir del seu estudi i de desenvolupar l'estil brillant del romanticisme Chopin va arribar a crear la seva música.

La Petita Serenata Nocturna de W. A. Mozart i el segon moviment de la Setena Simfonia de L. v. Beethoven ens serviran per veure una evolució de la música a través de dos grans mestres, fins a arribar de les mans del pianista Vladislav Bronevetzky al Concert per a piano núm. 2 de F. Chopin. Aquesta composició estrenada per ell mateix als 20 anys d'edat en realitat és el primer concert per a piano que va escriure, però per raons de publicació està catalogat com a número 2.

Subscriu-te al butlletí
Enviar Subscripció
Baixa del Servei

Copyright © 2013 OCT48

Avís legal