Barry Sargent Barry Sargent
Violinista

Nascut a Cincinnati (USA), ciutat on va començar els seus estudis musicals amb Sigmund Effron. A l'edat de 15 anys va actuar com a solista amb l'Orquestra Simfònica de Cincinnati. Va seguir els seus estudis amb Andor Toth al Oberlin Conservatory. Posteriorment va traslladar la seva residència a París per ampliar els seus coneixements violinístics sota la direcció de Gerard Poulet. Allà va entrar en contacte amb el violoncel · lista Christophe Coin, qui el va convidar a tocar a l'Ensemble Mosaique, animant-lo a investigar i interpretar amb instruments històrics. Va estudiar el violí barroc amb Monica Huggett.

Des de llavors ha estat concertino de conjunts barrocs prestigiosos com Les Arts Florissants, Les Talens líriques, i Seminari Musicale a París, el Bach Vereinigen a Amsterdam, Promo Música a Itàlia. Ha col·laborat també amb Frans Brüggen, Ton Koopman, Jordi Savall i Nikolaus Harnoncourt.

Actualment té la seva residencia a Espanya (Sóller, Mallorca) on desenvolupa una intensa tasca com a concertino i director. Ha estat primer violí de Al Ayre Espanyol, concertino convidat del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, de l'Orquestra Ciutat de Granada, i de l'Orquestra Simfònica de Bilbao. Ha estat director i fundador de l'Orquestra Barroca de Sevilla. Ha dirigit l'Orquestra de Las Palmas (Canàries), l'Orquestra Ciutat de Granada. Actualment és director de la Camerata Sanostra i director artístic de l'Orquestra Barroca de Mallorca.

També destaquen les seves activitats amb joves com les seves participacions en els cursos de La Caixa o dirigint l'Orquestra Jove de Catalunya, així com les orquestres joves de Badalona, Granollers, Càceres.

Subscriu-te al butlletí
Enviar Subscripció
Baixa del Servei

 

Cicle de Concerts

Festival d'Estiu

Tots els Programes

Contacte

Rambla Sant Nebridi, 2 8e 1a
08222 Terrassa

 

Copyright © 2013 OCT48

Avís legal