Bohemian Rhapsody
L. Janacek (1854-1928) Suite per a cordes
J. Suk (1874-1935) Serenata per a cordes op. 6
F. Mercury (1946-1991) Bohemian Rhapsody - Arr. per a cordes

El terme bohemi era utilitzat cap el segle XIX fent referència a la cultura del poble gitano ja que arribaven de la regió de Bohèmia (Txèquia). Aquest terme comportava referir-se a persones amb escales de valors diferents a les d'una societat sedentària i burgesa, com ara els artistes i intel·lectuals.

Aquests són els dos punts de partida que us proposem en el programa d'aquest concert. Obres de dos grans compositors de Bohèmia a cavall dels segles XIX i XX, Leos Janácek i Joseph Suk, acompanyades per una obra del músic Freddie Mercury: Bohemian Rhapsody.

La Suite per a cordes de L. Janácek és sense cap mena de dubte una de les obres de referència en la inspiració post-romàntica cap el barroc, una recerca de sonoritats pròpies del compositor dins d'una estructura de suite barroca amb el resultat d'una música que explora la sensibilitat humana.

p>A finals del segle XIX, moment en què conegudíssims compositors escrivien les seves grans serenates per orquestra de corda (Txaikovsky, Elgar, Grieg, Dvorak... ) ens trobem a J. Suk, deixeble preferit del mateix Dvorak i que va escriure la seva Serenata per a cordes just al deixar les classes amb el seu mestre, el qual va quedar tan impressionat en escoltar-la que la va fer arribar al seu amic Brahms per tal que la conegués.

I per acabar el programa un arranjament per a cordes d'una obra del fundador del grup de rock The Queen: Bohemian Rhapsody del britànic Freddie Mercury. La dimensió d'aquesta obra és tal que ha estat arranjada per moltes formacions musicals i actualment comença a estar en el repertori de diferents conjunts de cambra clàssics. Una música d'un gust exquisit i que ha quedat atrapada en la memòria de moltes persones.

Subscriu-te al butlletí
Enviar Subscripció
Baixa del Servei

Copyright © 2013 OCT48

Avís legal